Bona Festa Major Petita... lliure de sexisme!

Arriba Sant Isidre, un any més, i ens agradaria convidar-vos a participar de totes les activitats que s'han organitzat durant aquests dies i a fer-ho amb responsabilitat. 

Un any més, Masquefa s'engalana per la seva Festa Major petita. Durant un cap de setmana totes intentarem deixar al calaix totes les problemàtiques que ens envolten i ens fan patir dia a dia i sortirem als carrers a omplir-los de vida. Masquefa és un poble viu, viu gràcies a les persones que durant tot l'any fan possible que aquest cap de setmana gaudim de les activitats programades. Aquelles persones que dia a dia són al peu del canó i treballen incansablement per tirar endavant tots els projectes fets i pensats per Masquefa i la seva gent. Un any més, les entitats tornaran a omplir els carrers de cultura popular, aquella que és nostra i estimem! Aquest any a més, gaudirem del naixement de tres bèsties de la Colla Infantil de Diables, fet que fa palpable com de viva és la Cultura Popular a Masquefa malgrat tot.

Gaudim de cadascuna de les activitats però fem-ho des del respecte, perquè malauradament, és a l'espai d'oci nocturn un dels espais on les dones patim violència de gènere i assetjament, sota la l'excusa de l'alcohol. Situacions quotidianes, que sovint són permeses i acceptades amb total normalitat. Masquefa no en resta exclosa.

«Potser aquesta nit has begut massa, potser vull estar amb les meves amigues i amics... Potser és que jo he begut massa, potser és que ja no m'agrades, o simplement és que avui no em ve de gust estar amb tu... Potser és que sóc jo qui tria, potser perquè aquest és el meu espai i el gaudeixo amb qui vull. I si, posa-t'ho al cap. Tots els NO per resposta a la teva insistència han de ser respectats i mai qüestionats. Així que no insisteixis. No m'atabalis. No em segueixis. No m'assetgis. No t'apropis a mi si no vull, ni em facis sentir pressionada. En cap moment pensis que estic al teu espai perquè no et pertanyo. He dit que no i no ho aconseguiràs.»

Malauradament, situacions com aquesta es donen als espais nocturns de la vila com arreu del país i amb això volem de nou encoratjar a totes les joves del municipi a no justificar les pressions i a justificar-ho amb l'alcohol. Quan una dona diu NO és NO. Perquè la nit també és nostra.  

Bona Festa Major Petita! 

 

Cal recordar que aquest cap de setmana viurem una Festa Major Petita que no seria possible sense les entitats culturals i la seva dedicació. Donem-li el valor que mereixen, elles i la gent que ho fa possible.