CiU i ERC voten en contra de refermar el compromís independentista

La CUP Masquefa va portar al ple la moció #sensepor per refermar el compromís amb el procés independentista i per desobeir els tribunals espanyols i plantar cara a la seva campanya de persecució judicial.

Al passat ple, la CUP de Masquefa va portar a debat una moció amb una clara intenció d’assolir la demanda de llibertat del nostre país que ens emanar el poble català a les passades eleccions del 27 de setembre.

Arran de la resolució del 9 de novembre, l’Estat Espanyol i determinats àmbits judicials espanyols, han iniciat una persecució contra ajuntaments catalans i regidors, pel simple fet de complir amb el mandat popular que va resultar a les urnes.

Arribat aquest moment entenem que el poble i les institucions catalanes han de fer un pas endavant per dignificar i donar sentit a aquesta lluita i deixar de supeditar-nos a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, carent ja de legitimitat democràtica, entenent que per fer una truita caldrà trencar els ous.

La CUP va presentar a debat i aprovació els punts següents, entenent que junt amb CiU i ERC a l’Ajuntament, comptem amb una majoria independentista i que per tant aquesta moció hauria de ser aprovada.

Cal informar que CiU i la suposada formació d’esquerres van debatre conjuntament amb anterioritat la moció i van decidir demanar la votació punt per punt.

Els punts portats a debat i les votacions de cada formació van ser les següents:

Primer.- Manifestar que el Ple d’aquest ajuntament està sotmès, exclusivament, a la voluntat popular emanada de la ciutadania i que, per tant, si aquesta es troba en contradicció a les ordres dictades per tribunals espanyols democràticament deslegitimats, aquest Ple no col·laborarà amb aquestes en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions i que, per tant, no respondrà als requeriments rebuts.

REBUTJAT. Vots en contra: PSC, ERC, CiU, PP. Per part del bloc d’ERC i CiU van fer saber que estaven disposats a assumir la voluntat popular, però al mateix temps no estan disposats a desobeir als requeriments per part dels tribunals espanyols.

Vots a favor: CUP. No entenem com es fa per obeir la voluntat popular sense desobeir els tribunals espanyols, que remarquem, les seves lleis són totalment contràries a la voluntat popular. Com complauran dos voluntats alhora si una contradiu totalment l’altra?

Segon.- Donar ple suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional.

APROVAT. Vots a favor: PSC, ERC, CiU, PP i CUP.

Tercer.- Exigir doncs al cos dels Mossos d'Esquadra i a la Conselleria d'Interior que desatenguin les ordres de la mateixa Audiència ja que aquestes tenen com a objectiu trobar les excuses per poder imputar a regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses per haver dut a terme la seva funció de representació popular.

REBUTJAT. Vots en contra: PSC, ERC, CiU i PP. El bloc “sobiranista” va votar en contra, per tant, donen ple suport a la tasca de col·laboració dels cossos de seguretat en la persecució de regidors i regidores en la lluita per la consecució de la República Catalana.

Vots a favor: CUP.

Quart.- Emplaçar a la resta d'Ajuntaments requerits a desatendre les peticions d’informació que estan arribant per part dels Mossos d’Esquadra i, al mateix temps, exigim al Conseller d’Interior, Sr. Jordi Jané,  que ordeni als Mossos d’Esquadra que deixin de dirigir-se als Ajuntaments i s’abstinguin d’obeir qualsevol altre requeriment que els arribi per part de l’Audiència Nacional en relació a la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments.

REBUTJAT. Vots en contra: PSC, ERC, CiU i PP.

Vots a favor: CUP.

Cinquè.- Comunicar l’adopció d’aquests acords a les entitats municipalistes (AMI, ACM i FMC), al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern de la Generalitat valenciana, al Govern de les Illes Balears, al Govern d’Aragó, i als governs de l’estat espanyol i francès.

APROVAT. Vots a favor: PSC, ERC, CiU, CUP.

Vots en contra: PP.

 

El debat i posterior resultat d’aquesta moció, clarament contrària tot i l’aprovació de dos punts, deixa palès quin és el paper que juga el tàndem ERC i CiU en tot el procés independentista.

La CUP de Masquefa manifestem la nostra decepció amb les formacions independentistes de grans titulars periodístics i poques accions en un moment on hi ha regidors que són perseguits i poden ser inhabilitats per avançar cap a la República. Entenem que la voluntat del poble català pot tenir conseqüències pels càrrecs electes, però això no ens farà fer ni un pas enrere en la lluita i en cap cas, per mantenir el càrrec farem enrere en aquest procés.

 El bloc “sobiranista” format per ERC i CIU va votar en contra de la moció que plantejava fer un pas endavant cap a la República Catalana.