Comencen els treballs per soterrar la línia d’alta tensió d’El Maset.

Endesa ha mantingut unes instal·lacions il·legals al Maset durant anys, fet que des d’urbanisme sempre s’ha fet la vista grossa aprovant els projectes que no complien la normativa a Endesa, fins que una denúncia els ha obligat a actuar.

Foto campanya denúncia CUP

Llegim als canals de comunicació oficials de l’Ajuntament que properament començarà la primera fase de les obres per soterrar la línia d’alta tensió d’El Maset i ho encaixen a dins del seu Pla de Millores de les Urbanitzacions amb el qual intenten acontentar als descontents veïns dels barris, cansats de menyspreus i deixadesa constant.

La realitat, molt allunyada de la notícia que publiquen al web municipal, és força diferent i tot i celebrar l’inici d’aquestes obres, volem fer els oportuns aclariments.

Aquestes obres que seran una millora al barri no formen part del seu Pla de Millores de les Urbanitzacions, sinó que responen a una denúncia presentada per l’assemblea local de la CUP amb data 31 de juliol de 2015 (documentació adjunta) al Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya denunciant la il·legalitat d’aquestes torres.

A més de la denúncia, fa mesos, vam engegar una campanya amb cartells informatius a les torres informant de la il·legalitat de les mateixes.

El 23 d’octubre de 2015 l’inspector del Departament d’Indústria ens informava de les converses amb l’Ajuntament de Masquefa per solucionar el fet denunciat per nosaltres.

El 12 d’abril vam instar a la Generalitat a exigir a Endesa legalitzar aquestes instal·lacions. Quasi un any després de la denúncia contra Endesa començaran els treballs per legalitzar les instal·lacions. 

És una millora pel barri, però no precisament per voluntat del govern. Només han actuat arrel de la denúncia de la CUP.