Masquefa amb Idomeni

Atac de solidaritat institucional per combatre l'acció popular

Davant les, meditades i desencertades, declaracions del nostre alcalde i President del Consell Comarcal de l’Anoia, demanant col·laborar amb les institucions, mitjançant el Fons Català de Cooperació, deixant entreveure que no s'ha de fer amb col·lectius populars d’ajuda a les persones refugiades volem manifestar tot el nostre recolzament a les persones que han fet possible la Furgoneta Solidària, voluntàries i organitzadores.

Després de massa dies veient la immobilitat institucional vers el bloqueig d’Europa a milers de persones, el que cal és acció popular, des de la base i des de la consciència.

Per passar a l’acció és imprescindible prendre consciència. Es pot passar a l’acció des de la distància, sense empatitzar, simplement per cobrir el mínim expedient, sense més. 

Nosaltres hem entès fa dies que les persones que ara mateix es troben repartides als camps de refugiats de l’Europa de la Troika i les que encara es troben a Síria esquivant diàriament les bombes són PERSONES, com nosaltres, com vosaltres, que l’únic delicte que han comès ha estat patir una guerra, iniciada des de fa molt de temps per occident contra les classes populars.

Un cop la Furgoneta Solidària decideix organitzar-se i passar a l’acció ho ha fet de manera conscient i propera, entenent que cal acostar-nos a la situació, per entendre-la, per patir amb elles, i sobretot, perquè la pau necessita de totes les mans possibles i no només de caritat institucional.

Per alguns potser seria molt fàcil aprofitar-se i apropiar-se de la iniciativa, tot i que entre les persones voluntàries hi ha part de la militància de la CUP i això ens podria servir per enviar un missatge en clau partidista donant a entendre que “la CUP ha anat a Idomeni”, però NO. La CUP no ha anat a Idomeni. La CUP, com amb d’altres accions socials, dóna tot el suport i ajuda, però qui ha anat a Idomeni ha estat tot un poble. Aportant roba, classificant-la, aportant ajuda econòmica o simplement reforç fent positiu. Caldria entendre que una guerra no entén de colors, ni de vots, ni de cadires. Caldria entendre-ho el més aviat possible. Com abans entenem això, abans podrem passar a l’acció.

Caldria entendre que qui ha anat a Idomeni ha estat tot un poble en moviment. Tot un poble cansat de l’immobilisme institucional. Un poble i un país solidari com pocs. Tot un poble que pateix l’horror que provoca una guerra, per llunyana que sigui.

Celebrem també l’aportació econòmica de l’Ajuntament, però tenim clar que la necessitat és tan gran als camps inhumans de refugiats, que s’han de gestionar els recursos amb molta cura, al costat de les persones voluntàries que fa dies que acompanyen a les refugiades des de la sortida del sol cada dia. 

Per tant, la CUP de Masquefa entén que el que necessitem és passar a l’acció. Enviar a la paperera de la història l’individualisme que tant es practica a l’Ajuntament, enterrar el banalisme i les ànsies de poder que es respira als passadissos i s’exerceix fent ús dels recursos públics. 

Fem tard i hi ha massa feina. Amb tota la nostra estima i admiració, endavant la Furgoneta Solidària i qualsevol iniciativa d’ajuda humanitària.

 

Sou imprescindibles. 

Caldria entendre que qui ha anat a Idomeni ha estat tot un poble en moviment. Tot un poble cansat d'immobilisme institucional.