Quan negociar és imposar i falla la memòria

La regidora de cultura va voler carregar a la comissió 11 de setembre la responsabilitat de la manca d'acord pel que fa als horaris dels actes del passat 11 de setembre, però va obviar que a la reunió no estava sola. 

Al torn de precs i preguntes del ple passat, ERC va demanar explicacions a la Regidora de Cultura per la desafortunada gestió i combinació d’horaris dels actes del passat 11 de setembre a Masquefa que va provocar que alguns d’ells quedessin en un segon pla i no lluïssin com haurien d’haver-ho fet donat el moment polític que viu el país que exigeix la participació de tota la societat.

La regidora Esther Ibáñez abans de donar les seves explicacions, va remarcar que “a l’acte de l’Ajuntament al Passeig 11 de setembre hi havia molta gent, en canvi, a la Marxa de Torxes no gaire”, fet que demostra el poc interès en la diada del nostre país i un clar objectiu en ressaltar tot allò que “és seu”.

Desafortunat va ser el comentari, però pitjor va ser l’explicació dels motius que van provocar la poca afluència a la Marxa de Torxes.

Segons va explicar la regidora “hi va haver un problema per combinar horaris amb la Comissió 11 de setembre perquè no van voler arribar a un acord”.

La realitat de la reunió va ser ben diferent. Per part de la regidora Ibáñez no hi va haver cap mena de negociació. Abans de reunir-nos ja corria per les xarxes socials el cartell del seu acte i a la reunió ens va informar dels horaris ja fixats de l’acte institucional (així el va anomenar ella) i ens va dir que ens havíem d’adaptar nosaltres. De res va servir el nostre intent de combinar els horaris perquè ella no estava disposada a moure ni un minut els del “seu acte”, per acabar dient-nos que “negociar” amb nosaltres és impossible. Si per negociar la regidora de Cultura entén imposar ens reafirmem. És impossible negociar amb nosaltres.

Per ells negociar és imposar. Per nosaltres negociar és donar per rebre. Es tracta de diàleg. Donar el mateix valor a allò que és teu que a allò que no ho és, però que representa el mateix. Es tracta de buscar el bé comú i no el personal.

 

Quan la regidora de cultura va explicar-ne els motius va obviar que la nostra regidora forma part de la Comissió 11 de setembre en representació de l’Ateneu Popular i va ser qui, juntament amb el Xavier Manuel per part de l’ANC, va assistir a la reunió on suposadament s’havien de combinar els horaris dels dos actes i que per tant era coneixedora del parlat aquell dia, que res tenia a veure amb el que va explicar la regidora de cultura