Notícies de parlament

Aquest dijous farà justament un any que la Policia Nacional Espanyola va assetjar la seu nacional de la CUP durant més de set hores i que va intentar entrar-hi sense una ordre judicial.

La CUP-CC exigeix una compareixença parlamentària del conseller d'Interior Miquel i, en funció de la seva explicació, demanar la seva dimissió després de l'actitud que s'ha copsat en les darreres setmanes per part del Departament i els Mossos d'Esquadra. L'exigència es fa després que es continuï detectant durant aquests dies una actitud repressiva per part dels Mossos contra els moviments populars i, en canvi, s'observi poca acció del Departament contra l'extrema dreta, que continua actuant amb impunitat a Catalunya. 

La CUP Crida Constituent ha declinat la seva participació a la reunió de preparació de la Comissió Bilateral entre el Govern de la Generalitat i l’Estat espanyol, convocada per aquesta tarda, ja que l’estratègia de l’organització defineix que l’acció política al Parlament de Catalunya no ha de contribuir a potenciar una nova fase autonomista i pactista amb l’Estat i que ha d’estar orientada cap a una ruptura democràtica amb els marcs imposats pel Règim del 78. 

La CUP Crida Constituent ha entrat a registre al Parlament de Catalunya una petició de compareixença del conseller d’Interior Miquel Buch arran de l’augment d’agressions feixistes i de l’impunitat amb què l’extrema dreta actua a Catalunya. 

La interlocutòria dictada pel jutge Llarena basada en l’aplicació de l’article 384 bis de la llei d’Enjudiciament Criminal  sobre la suspensió dels vots dels diputats i diputades empresonats i a l’exili no respon en cap cas a criteris judicials sinó que respon a la set de venjança i humiliació per part de l’aparell de l’Estat espanyol contra uns diputats i unes diputades que van respectar la voluntat popular. 

El passat 25 de juny, el Director General de la Policia de Catalunya, el senyor Andreu Martínez, va anunciar el desplegament i implementació de les pistoles elèctriques com a arma d’ús policial al cos dels Mossos d’Esquadra que ja s’han començat a emprar a ciutats com Girona, Figueres i Blanes.

Aquesta tarda la CUP es reunirà amb el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent, per abordar la iniciativa del “Front democràtic pels drets i les llibertats”. En aquest espai, Natàlia Sánchez, diputada de la CUP-CC i Eulàlia Reguant, membre del SN de la CUP, traslladaran el posicionament de l’organització sobre aquesta iniciativa, destacant que cal que aquest pacte denunciï tota la repressió i la persecució policial i política que des de la consulta del 9 de novembre de 2014 el moviment independentista està patint i que va més enllà de l’exercida pel Tribunal Suprem.

Intervenció de la diputada de la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent, a la sessió informativa de la Comissió d'Economia i Hisenda amb el conseller d'Economia​: 

Anàlisi

L’objectiu de les empreses immobiliàries i dels fons d’inversió és obtenir el màxim benefici. L’entrada dels fons voltors forma part de la pròpia dinàmica de la reestructuració del capitalisme postcrisi. Compren actius a preu de saldo i esperen que pugin per tornar a vendre. Des del sistema no s’ha produït cap canvi en la política d’habitatge i de fet, s'ha anat enrere: la reforma de la LAU o la llei de desnonaments express estan desprotegint el llogater i assegurant el benefici del qui lloga amb contractes més curts. 

Després de plantejar infructuosament el debat sobre la gestió hídrica del Pantà de Siurana i de Riudecanyes a les diferents institucions municipals i supramunicipals del territori afectat, la CUP portarà al Parlament la proposta de creació d’una taula liderada per l’ACA, en la que tots els agents involucrats puguin trobar un consens que garanteixi el cabal mínim del riu Siurana i per a la comarca del Priorat, i alhora, resolgui els problemes hídrics del Baix Camp.

Pàgines