10 Propostes per la Participació Ciutadana. Retornem l'Ajuntament a Masquefa.

La participació ciutadana ha de ser l'eix vertebrador de totes les polítiques municipals i, ara més que mai, ja que les administracions públiques disposen de pocs diners i cal pensar molt bé en què els invertim.

RETORNEM L’AJUNTAMENT A MASQUEFA

La participació ciutadana ha de ser l’eix vertebrador de totes les polítiques municipals, i ara més que mai, ja que les administracions disposen de pocs diners i cal pensar molt bé en què ens els gastem; per això cal fer-ne partícip tota la ciutadania i donar-li la possibilitat de prendre part en les decisions. Apostem per la creació de consells municipals amb poder de decisió, on es puguin debatre les problemàtiques que afecten a la ciutadania i aportar-h solucions conjuntes. Alhora, posarem en marxa mecanismes perquè les entitats i els veïns i veïnes puguin mantenir un fil directe de comunicació amb els seus representants municipals.

Aquestes són les nostres propostes:

  • L’actualització del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que serà elaborada en assemblees obertes a totes les entitats i persones que hi vulguin participar. L’actualització de l’actual ROM és totalment necessària per fer d’aquest un reglament democràtic i que garanteixi la participació de tots els veïns.

  • Formació d’assemblees veïnals que es reuneixin periòdicament amb tècnics de l’Ajuntament. El contacte directe i periòdic amb l’Ajuntament ha de ser una eina que estigui constantment en funcionament per debatre les problemàtiques de la zona i donar-hi solucions amb la màxima agilitat possible.

  • Creació d’una llista de correu electrònic perquè la ciutadania pugui rebre la informació vinculada a l’activitat municipal, serveis i convocatòries.
    Instal·lació de panells d’anuncis electrònics en punts estratègics del municipi i els barris on s’informi de les convocatòries, activitat cultural i d’interès municipal.

  • Elaboració de pressupostos anuals participatius i creació d’una comissió de seguiment formada per la ciutadania per fer totalment transparent el procés. Són els veïns i veïnes qui han de decidir en què, quan i com cal invertir. Cal començar la participació ciutadana des de l’arrel i des d’on es té realment poder de decisió.

  • Creació de consells sectorials (urbanisme, educació, cultura, joventut, etc) per generar iniciatives i propostes que siguin traslladades a òrgans de govern.

  • Obertura dels plens municipals a la ciutadania per fomentar la participació de la població i les entitats a la política municipal. Oferir la possibilitat de que puguin presentar mocions, preguntes i propostes d’acord als plens.

  • Realitzarem consultes populars a barris o zones afectades per una decisió política rellevant abans d’aplicar-la.

  • Fomentarem les estructures de participació existents i que la ciutadania s’organitzi per defensar els seus interessos, dotant-los de recursos econòmics, materials i d’infraestructura.

  • Garantir un servei mínim d’accés a la xarxa que permeti la participació ciutadana oferint zones de lliure accés a la xarxa.

  • Incorporar una partida pressupostaria a cada regidoria destinada a la participació ciutadana, garantint així un espai d’incidència popular en les decisions de cada àrea.