[Comunicat de Premsa] El sentit de país demana ara un moviment als dirigents de Convergència

Comunicat de premsa enviat per la Candidatura d'Unitat Popular-Crida Constituent als mitjans de comunicació, ahir dimarts 5 de gener 2015, al vespre.

El sentit de país demana ara un moviment als dirigents de Convergència

En primer lloc, la CUP-CC no vol entrar a respondre en els termes insultants amb què el president en funcions de la Generalitat de Catalunya s'ha referit a la CUP-CC, a la seva decisió i als seus mecanismes assemblearis. No volem entrar en el vocabulari agressiu, el discurs fratricida ni en les faltes de respecte que ha fet a tot un espai polític que és el de l'esquerra independentista.

La CUP-CC ha fet propostes, acompanyades de vies d'implementació, i ha apuntat diferents possibilitats, recursos i calendaris per executar cadascuna de les propostes en matèria de pla de xoc, ruptura, procés constituent i presidència. El pla de xoc del qual s'ha parlat durant un mes i mig és la proposta de la CUP-CC però de cap manera respon al programa polític de la CUP-CC, que era molt més ambiciós. És un pla de xoc fet a partir de renúncies i concessions per part de la CUP-CC, que volia respondre a les majories parlamentàries sorgides del 27S i a la situació d'emergència social del país. Finalment, el que se'ns ha ofert, i ho ha reconegut el propi president en funcions Artur Mas, és senzillament el programa electoral de Junts pel Sí.

Des de la CUP hem plantejat construir sobre la proposta, també en el terreny de la presidència: per això hem insistit - i ho seguim fent - en una presidència de consens. Fins i tot hem posat sobre la taula fórmules de copresidència, de presidència rotatòria i un govern amb un comissionat internacional pel procés. Qui ha dit que no a totes aquestes propostes ha estat Artur Mas, amb qui -com és sabut- la CUP-CC ha negociat directament en alguns moments.

Finalment, des de la CUP-CC volem recordar que avui encara hi ha 72 diputats independentistes i les condicions per iniciar una legislatura. El que queda de la resta de la setmana pot estar al servei d’anar a unes noves eleccions, tal i com semblava indicar el discurs d'Artur Mas més propi d’un inici de campanya electoral, o estar al servei de trobar una solució de consens per evitar aquestes eleccions.

La CUP-CC s'ha mogut i s'ha exposat davant del país. Ha pres una decisió difícil i dolorosa per molts, però s'ha pres democràticament i amb responsabilitat. L’altura de mires i el sentit de país demanen ara un moviment als dirigents de Convergència.

CUP-CC
 

 

 

"JxSí i CDC han de decidir si donen el tret de sortida a la campanya o troben una solució"